Al Dabrava

Rođen sam 17.07.1953. godine u Puli. Muzičar autodidakta. Gitaru sam naučio svirati u petnaestoj, a klavir u četrdesetoj godini života. Komponiranjem se počinjem baviti u pedesetima kada skladam nekoliko klavirskih bagatela i dvije zabavne pjesme. U profesionalnom poslu od 1993. godine počinjem organizirati velik broj koncerata svih žanrova kada upoznajem velik broj muzičara. Jedan od njih: Emir Grozdanić, poziva me u svoj studio i nagovara da jednu od napisanih pjesama „Pjesma je zakon“ objavim. Nakon mog pristanka on piše aranžman, slijedi produkcija i, naravno, objava spota na You Tubeu.

Tako je to krenulo. Nakon toga počeo sam pisati pjesmu za pjesmom i konačno 2018. objavio moj prvi album pod imenom Neverland. Uspio sam to napraviti zahvaljujući drugoj slučajnosti, a to je da sam upoznao jednog drugog otkačenjaka poput mene: Gorana Lakotića, Ranga koji je imao dovoljno strpljenja da me, uz izradu aranžmana za većinu ostalih pjesama, još i provede kroz cijeli postupak produkcije; mene koji nisam imao o tome blagog pojma.

Nisam pristalica jednog žanra nego komponiram onako kako to pita tekst koji meni, inače, predstavlja vrlo važan dio pjesme. Moje se pjesme generalno mogu nazvati pop glazbom začinjenom pravcima kao što su R&B, house, hip-hop i rock

Ovdje se pojavljujem pod pseudonimom Al Dabrava kako bi odvojio muzičko od književnog stvaralaštva.